Razvojne strategije šol

Uvajanje kombiniranega izobraževanja smo v projektu KIPSI zastavili tudi na ravni šole kot celovite organizacije. Partnerske šole kombinirano izobraževanje vključujejo v svoje razvojne dokumente, v okviru projekta pa jih podpiramo pri načrtovanju in izvajanju aktivnosti, ki bodo podprle razvoj novega pristopa.

V ta namen smo oblikovali okvir za pripravo strategije z naslovom: Ključni elementi strategije za uvajanje kombiniranega izobraževanja v šole poklicnega in strokovnega izobraževanja.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [410.57 KB]

Strateško vodenje vključuje v procese spreminjanja vse, ki bodo spremembe uvajali in te, ki jih bodo deležni. Razvojni tim, ki koordinira ta razvoj, mora slišati predvsem mnenja učiteljev in dijakov ter razvoj načrtovati na podlagi jasne in realne slike o izhodiščnem stanju. Tako analizo stanja smo v projektu podprli s samoevalvacijo za tri ciljne skupine – vodstvo šole oz. njen razvojni tim, učitelje in dijake.

Dodatno spodbudo šole črpajo iz izkušenj in predstavitev kolegov iz sedmih šol iz treh sodelujočih držav Islandije, Norveške in Slovenije na skupnih srečanjih, med katerimi je posebej odmeval prvi od treh študijskih obiskov na Norveškem.

Usposabljanje razvojnih timov, Ljubljana, 25. 5. 2022

Usposabljanje razvojnih timov, Ljubljana, 25. 5. 2022

Kaj nas čaka?
Trenutno potekajo aktivnosti v podporo šolskim strategijam. Konec šolskega leta 2022/23 pa sledi evalvacija izvedbe aktivnosti oz. ocena uresničevanja načrtovanih strategij posameznih šol.

Kontakt

 

Darko Mali
vodja projekta
+386 1 5864 218
darko.mali@cpi.si

 

Tadej Bernik
+386 1 5864 211
tadej.bernik@cpi.si  

 

Mihaela Žveglič
+386 1 5864 235
mihaela.zveglic@cpi.si