Åssiden videregående skole z rešitvami za e-učenje

Partnerska šola z Norveške, Åssiden videregående skole, je za pripravo e-rešitev v okviru projekta BlendVET bogatejša za kamero GoPro Max, ki omogoča snemanje in fotografiranje v 360 stopinjah. Učitelji šole so v sodelovanju z dijaki ustvarili predstavitev z orodjem H5P, vgrajenim v WordPress.

Video je namenjen dijakom, ki vsakodnevno pridobivajo in krepijo socialne veščine s preprostim nakupom malice v menzi.

V nadaljevanju projekta se bodo dijaki srečali z dijaki programa TEK (Tehnologija in industrijski predmeti) in ustvarili interaktivno učno orodje za dijake tega programa.

Dijaki bodo v sodelovanju z učitelji ustvarjali vsebine, ki jih bodo nato tudi testirali. Dijaki bodo fotografirali in posneli celoten proces nakupa malice ter organizirali in postavili digitalno rešitev s H5P v WordPressu. Ko bo izdelek končan, ga bodo testirali dijaki na TEK, kjer bodo ocenili uporabnost nastalega e-orodja.

Predstavljamo vam nekaj fotografij priprave e-orodja. Končni izdelek bo malenkost drugačen, saj bo pripravljen v virtualnem okolju, ki bo omogočalo klik na različne točke in nove vnose, vprašanja v obliki nalog z več možnimi odgovori itd. Med drugim bo tako mogoče barvati avto, pregledati orodje, ki ga dijak uporablja ipd.

Vas zanima več? Obiščite tudi https://viken.no/assiden-vgs/om-skolen/internasjonaliseringsprosjekter/.