Åssiden videregående skole z rešitvami za e-učenje

Partnerska šola z Norveške, Åssiden videregående skole, je za pripravo e-rešitev v okviru projekta BlendVET bogatejša za kamero GoPro Max, ki omogoča snemanje in fotografiranje v 360 stopinjah. Učitelji šole so v sodelovanju z dijaki ustvarili predstavitev z orodjem H5P, vgrajenim v WordPress.

Video je namenjen dijakom, ki vsakodnevno pridobivajo in krepijo socialne veščine s preprostim nakupom malice v menzi.

V nadaljevanju projekta se bodo dijaki srečali z dijaki programa TEK (Tehnologija in industrijski predmeti) in ustvarili interaktivno učno orodje za dijake tega programa.

Dijaki bodo v sodelovanju z učitelji ustvarjali vsebine, ki jih bodo nato tudi testirali. Dijaki bodo fotografirali in posneli celoten proces nakupa malice ter organizirali in postavili digitalno rešitev s H5P v WordPressu. Ko bo izdelek končan, ga bodo testirali dijaki na TEK, kjer bodo ocenili uporabnost nastalega e-orodja.

Predstavljamo vam nekaj fotografij priprave e-orodja. Končni izdelek bo malenkost drugačen, saj bo pripravljen v virtualnem okolju, ki bo omogočalo klik na različne točke in nove vnose, vprašanja v obliki nalog z več možnimi odgovori itd. Med drugim bo tako mogoče barvati avto, pregledati orodje, ki ga dijak uporablja ipd.

Projektna skupina iz delovnega paketa 2.3 je pripravila tudi interaktivni videoposnetkom z navodili, skozi katera lahko dijaki med gledanjem odgovarjajo na vprašanja in se učijo. Ta videoposnetek bo dijakom pomagal pri učenju in pregledu uporabe orodij v šolski delavnici, saj si lahko videoposnetek ogledajo večkrat in ga med učenjem po potrebi tudi ustavijo. Posnetek je nastal s pomočjo treh kamer, posneli pa so dijake med ogledom delavnice in uporabo stružnice.

Videoposnetek je bil prvotno dolg eno uro, vendar je sedaj skrajšan na 23 minut za bolj prijetno učno izkušnjo. Dijaki in učitelji so sodelovali in si dajali povratne informacije za izboljšanje kakovosti učnega gradiva.

Vas zanima več? Obiščite tudi https://viken.no/assiden-vgs/om-skolen/internasjonaliseringsprosjekter/.