Raziskovanje podkastov in video produkcije

V kampusu Remmen Østfold University College (ØUC) je februarja 2023 potekala druga delavnica za usposabljanje učiteljev v okviru projekta KIPSI (BlendVET).

Østfold University College z Norveške je sodelovala z učitelji poklicnega izobraževanja iz partnerskih šol BlendVET Åssiden videregående skole in Fagskolen i Viken in pripravila praktično usposabljanje, ki je vključevalo tudi pedagoške razprave. Glavni poudarek delavnice je bilo nadaljnje raziskovanje, kako je mogoče podkaste in video materiale implementirati v obliko kombiniranega poučevanja za izboljšanje poučevanja in učenja. Učitelji so se na delavnico pripravili tako, da so s svojimi dijaki poklicnega izobraževanja predhodno načrtovali, razvili in preizkusili učno zasnovo obrnjene učilnice. Prvi del usposabljanje je tako bil namenjen razpravi o njihovih izkušnjah in izmenjavi idej za prihodnje delo.

Druga polovica usposabljanja je bila polna radovednosti in ustvarjalnosti, učitelji pa so preizkusili zeleni zaslon in podkast studio v laboratoriju za digitalno učenje UØC (besedilo v norveščini).

Želite izvedeti več? Obiščite www.hiof.no/lusp/pil/english/research/projects/blendvet/news/blendvet-workshop-exploring-podcasts-and-video-pro.html.