S QR kodo v svet za program turizem

Avdiovizualno pripovedovanje zgodb v turizmu (zgodovinski sprehod po mestu Geil) ali kako načrtovati in ustvariti vodič po mestu s pomočjo aplikacije. Študenti v višjem strokovnem izobraževanju bi morali biti sposobni uporabljati strokovna orodja in razvijati storitve, pomembne za njihovo poklicno prakso. V svetu, kjer se tehnologija nenehno razvija, morajo učeči se sprejeti novo tehnologijo pri svojem delu in pridobiti spretnosti za učenje novih orodij in njihovo učinkovito uporabo.

V tem projektu so študentje s področja  turizma dobili nalogo, ki zahteva uporabo nove tehnologije. Naloga ne zahteva le praktičnega obvladovanja tehnologije, temveč tudi razumevanje in razmislek o tem, kako se tehnologija najbolj učinkovito uporablja.

Projekt se vrti okoli ustvarjanja digitalne izkušnje za turiste v Geilu, študentje so zasnovali vsebine in jih s pomočjo aplikacije Voice of Norway oblikovali v produkt: nastal je avdio vodič mesta Geil, ki je opremljen tudi s fotografijami. S pomočjo uporabe aplikacije lahko turist ob sprehodu po mestu Geil skenira QR kode in posluša zgodbe ali si ogleda fotografije mesta v preteklosti.